Vrijeme do drugog treninga bh. reprezentativci provode uglavnom u druženju i kraćim šetnjama u blizini hotela gdje je odsjeo naš tim.

Već ranije jutros stigao je Kenan Pirić tako da je “A” selekcija sada kompletna.

Poneki navijač ili ljubitelji fudbala koji skupljaju autograme, ispred hotela, strpljivo čekaju da se neko od igrača ili članova stručnog štaba pojavi. Inače, uslovi za pripreme su odlični, osoblje hotela ljubazno, ali odlučno da ne dozvole bilo kakvo uznemiravanje reprezentativaca u njihovom hotelu.

U takvom ambijentu grupa igrača provodi vrijeme do treninga a naravno uz sve ostale razgovore, glavna tema je predstojeći meč sa Austrijom. Razmišljanja o tom duelu podijelili su reprezentativci Bojan Nastić, Rade Krunić, Gojko Cimirot i Toni Šunjić.

Počeo je Nastić:

“Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Oni moraju da idu na tri boda i tu vidim našu šansu, jer njihovu ofanzivnu igru možemo iskoristiti za naš brz kontranapad, da pokušamo da osvojimo sva tri boda i potvrdimo to prvo mjesto u grupi”.

“Zadovoljan sam svojom formom, imao sam nekoliko asistencija u posljednjim utakmicama svog tima tako da mi to pruža jednu dozu sigurnosti”, nastavio je Krunić i dodao:

“Svi treniramo da bismo dobili priliku da igramo, tako da ako dobijem šansu protiv Austrije, nadam se da ću da je iskoristim na najbolji mogući način, a vjerujem da će ekipa odraditi ono što se od nas očekuje”.

Uključio se i Cimirot, koji dodaje:

“Uvijek nam puno znači podrška navijača koji nam daju „vjetar u leđa“ jedan dodatni motiv, da još bolje odigramo. Očekujemo da ih ovdje bude u velikom broju te da će nas podržati kako oni to već znaju i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat”.

Šunjić je na trenutak prestao igrati neku igricu, te najavio zahtjevnu utakmicu:

“Kao svaka do sada i ova će biti zahtjevna. Nadam se da ćemo i nju riješiti u svoju korist. Nama minimalno treba neriješeno da bi bili sto posto sigurni na prvoj poziciji i mislim da nema razloga da ne vjerujemo da ćemo to i ostvariti”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)