Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Beču, gdje je počela pripreme za posljednji susret Lige nacija sa Austrijom, te prijateljski duel sa Španijom.

Večeras je obavila i prvi trening, kojem zbog povrede ahilove tetile nije prisustvao Gojko Cimirot, dok se sutra očekuje dolazak Kenana Pirića.

Uoči treninga selektor Robert Prosinečki je izjavio:

“Danas smo se okupili i pred nama je kratak period da se pripremimo za ovu bitnu utakmicu sa Austrijom. Sigurno je da neće biti lako, ali možemo očekivati dobar meč pred punim stadionom. Bit će zanimljivo igrati pred oko 15 hiljada naših navijača. Igrat ćemo kao i do sada, igrači će sigurno ponovo dati sve od sebe i možemo očekivati dobar rezultat”, rekao je Prosinečki i dodao:

“Zadovoljni smo formom igrača. 95% reprezentativaca su standardni u svojim klubovima što je pohvalno. Imamo pobjednički niz koji je napravio dobru atmosferu u timu. Najvažnije je da su igrači zdravi i spremni da odigraju dobru utakmicu u četvrtak”.

Utakmica petog kola grupe 3 Lige nacija između Austrije i BiH igra se u četvrtak 15. novembra na stadionu “Ernst Happel” u Beču s početkom od 20:45 sati.

Poslije meča sa Austrijom, izabranike Roberta Prosinečkog čeka prijateljski duel sa Španijom, koji se igra 18. novembra na stadionu Gran Canaria u Las Palmasu, također od 20:45 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)