Tuzla City će u sklopu 17. kola Premijer lige BiH u nedjelju od 16:30 sati gostovati na Grbavici ekipi Željezničara.

Kako je trener tima iz Siminog Hana Slobodan Starčević rekao u razgovoru za Fenu, atmosfera u momčadi je mnogo bolja poslije četiri osvojena boda iz dva posljednja susreta.

“Još smo daleko od cilja vezanog za opstanak u ligi. Ali, posljednji rezultati, i naši i Željini, daju nam za pravo da se nadamo povoljnom rezultatu. Ako ništa, jednom bodu. Imamo individualni kvalitet u ekipi, treba ga iskoristiti za kolektivni. Ova ekipa ima veći potencijal od prikazanog. Neki toga nisu svjesni na treninzima. Željo je još u krizi, ali i da nije, niko nikoga ne smije potcijeniti. Zato kažem, idemo pokazati šta možemo i očekujemo uspjeh”, rekao je Starčević i nastavio:

“Sjetite se da smo dobro stajali na terenu protiv Širokog Brijega, Zrinjskog, pa i Sarajeva. To može da se dogodi i protiv Željezničara, ne računajući na njihove trenutne probleme. Bitno je da nemamo imperativa, a u tom slučaju šta nam Bog da”.

Starčeviću su svi igrači na raspolaganju, a na put će krenuti duže odsutni Nemanja Stjepanović.

“Bit će na klupi, ali neće ulaziti u igru. Njegovi ljudski kvaliteti i prisustvo poticaj su ostalim igračima, pozitivna je ličnost i želimo da bude dio tima za Želju, makar da bodri ostale”, zaključio je Starčević.

Tuzla City je 10. tim na tabeli sa 16 bodova, dok je Željezničar treći sa 28.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)