Radnik u jednom od susreta 17. kola Premijer lige BiH gostuje u Doboj-Kaknju ekipi Mladosti, protiv koje trener tima iz Bijeljine Mladen Žižović očekuje pobjedu.

“Vidjeli ste koliko smo prilika propustili protiv Čelika, ja se nadam da je to samo jedan prolazan loš dan bio za moju ekipu. Očekuje nas teška utakmica jer ekipa Mladosti nema šta da izgubi, igrat će na rezutat vrebajući svoju šansu da postignu pogodak. Nemamo razloga da se pribojavamo, ali ne smijemo se opustiti i reći ‘lako ćemo’. Danas svi igraju fudbal i nema lakih protivnika. Smatram da jednom disciplinovanom igrom možemo doći do željenog rezultata koji će nam omogućiti da se približimo gornjem dijelu tabele”, rekao je Žižović.

Prvotimac Demir Peco kaže da je njegova ekipa kvalitenija od Mladosti, ali da to mora dokazati na samom terenu.

“Uz dužno poštovanje prema protivniku koje izuzetno cijenim, mi smo kvalitentiji ali to moramo pokazati na ”zelenom tepihu”. Jednostavno rečeno, mi u ovu utakmicu moramo ući sa dosta elana i agrsivnosti kako bi došli do bodova. Nemamo kalkulacija, u timu svi želimo da se sa gostovanja vratimo neporaženi”, dodao je Peco.

Radnik poslije 16 odigranih mečeva ima 21 bod i nalazi se na šestom mjestu, dok je Mladost osma sa 20.

Meč u Doboj-Kaknju igra se sutra od 13:30 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)