Zrinjski i Sarajevo sutra u Mostaru igraju derbi 17. kola Premijer lige BiH.

Trener domaće momčadi Blaž Slišković poručio je kako je sutrašnja utakmica bitnija za njegov tim, jer zaostaje za protivnikom pet bodova.

“Nijednog trenutka nećemo potcijeniti protivnika i pored informacije koju oni potenciraju da im ne igra veliki broj prvotimaca. Njima to može biti alibi u slučaju neuspjeha, ali možda na neki način pokušavaju opustiti moje igrače pred utakmicu”, izjavio je Slišković i nastavio:

“Za nas je ovo važnija utakmica nego za Sarajevo, oni nama bježe pet bodova i to nama stvara pritisak. Moj zadatak ove sedmice je bio da igrače rasteretim, posebno jer ovu utakmicu neki navode kao biti ili ne biti”.

Slišković se osvrnuo i na prošlo kolo, u kojem je njegov tim poražen u gostima kod Zvijezde 09, istakavši kako je zadovoljn igrom, ali ne i rezultatom.

“Ako ponovimo to zalaganje, možemo se nadati pobjedi. Sve je mentalitet, sve je volja, to moramo pokazati”.

Zbog ograničenja broja stranaca Slišković je potvrdio kako sutra neće računati na Čirjaka i Jovića.

“To je problem, posebno jer moram izostaviti Jovića koji sjajno radi na treninzima ili Čirjaka koji je bio najstandardniji dosad”, pojasnio je Slišković.

Susret između Zrinjskog i Sarajeva igra se u subotu 10. novembra s početkom od 16:30 sati uz direktan prijenos na Moja TV platformi.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)