Željezničar će u okviru 17. kola dočekati Tuzlu City, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Milomir Odović, javlja zvanična stranica FK Željezničar.

– Ovo je izuzetno važna utakmica, postoji imperativ pobjede i moraćemo se nekako iznijeti sa tim. Objektivno, sa pobjedom mnoge stvare bi došle na svoje. Naravno, najvažnije je da dođemo do igre, to je prvo i činjenica je da imamo određenih kadrovskih problema, no bez obzira na to, svi igrači su dobro radili. Ovi koji su na raspolaganju su spremni i motivisani, nadam se da ćemo odabrati one koji će biti najspremniji da odigraju dobru utakmicu, nadam se pobjedi, rekao je Odović, te potom dodao:

– Ne vidim razlog da ne odigraju dobro pod uslovom da čitava ekipa bude dobro igrala onda bi to trebalo biti dobro. Radi se o tome da mi imamo dva važna taktička treninga, danas i sutra. Iskoristio sam priliku da radim jedan kondicioni i jedan uvodni trening i to je to. Činjenica je da se oni privikavaju na moj način razmišljanja. Očigledno je da su u situacijama kad je bila pozitivna atmosfera, bilo je dobro i većina njih je dobro igrala međutim kad smo ušli u malu krizu onda ulazimo u paralizu i ne izgleda to onako kako je trebalo. Da bi se nešto postiglo treba kontinuitet, svi igrači koji zadovoljavaju da ostanu i da nadogradimo sa četiri-pet igrača.

Utakmica se igra u nedjelju u 16:30 sati. Prodaja ulaznica počinje na dan utakmice od 10 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)