Večeras se od 21,00 sat u Torinu igra meč četvrtog kola grupe H Lige šampiona između Juventusa i Manchester Uniteda.

Juventus je prvi je u grupi sa maksimalnih devet bodova, dok je Manchester drugoplasirani sa četiri.

Ekipa Juventusa je u sjajnoj formi i uzimajući u obzir lige petice, jedina je uz Chelsea bez poraza u tekućoj sezoni (sva takmičenja).

Ono što je važno reći je da će Juventus u slučaju večerašnje pobjede osigurati plasman u osminu finala.

U 13 prethodnih međusobnih susreta, Juventus je ostvario šest pobjeda, Manchester pet, dok su dvije utakmice završene bez pobjednika.

Juventus je prije dvije sedmice slavio na Old Traffordu s 0:1 pogotkom Dybale iz 17. minute, a Englezi su u tom prvom duelu ove dvije ekipe najviše bili impresionirani bh. reprezentativnim veznjakom Miralemom Pjanićem (28), koji je odigrao sjajno na sredini terena, zasjenivši sve zvijezde domaćina.

Stoga će večeras uz Cristiana Ronalda svakako biti igrač na kojeg će se obratiti posebna pažnja.

Trener Juventusa Massimilano Allegri smatra da njegovi izabranici večeras moraju biti na višem nivou od svog protivnika.

“Moramo odigrati bolje od Manchestera, jer oni mogu biti opasni u svakom trenutku. Imaju odlične igrače u napadu poput Rashforda, Martiala ili Sancheza. Što se tiče našeg igračkog kadra, Mandžukić je spreman, a nećemo moći računati na Costu, Cana, Bernardeschija i Keana”, istakao je Allegri.

Njegov kolega na suprotnoj strani Jose Mourinho prepustio je ulogu favorita Juvenusu.

“Duel sa Juventusom nije najvažniji za nas. Ključne utakmice bit će protiv Valencije i Young Boysa. Naša defanziva je dobra, ali primamo previše golova i ponekad do izražaja dođu naše slabosti. Mi igramo veliki meč protiv tima koji je jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona”, kazao je portugalski stručnjak.

Večerašnji duel sudi Ovidiu Hategan iz Rumunije, a direktan TV prijenos je na Nova BH.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)