Nakon što je na Grbavici uspjela srušiti Željezničar, Zvijezda 09 je proteklog vikenda priredila novo veliko iznenađenje, savladavši u Ugljeviku momčad aktuelnog prvaka Zrinjskog, identičnim rezultatom 1:0.

Tim iz Stanišića je tako stigao do četvrte uzastopne pobjede u Premijer ligi BiH, a sve četiri je ostvario pod vodstvom novog trenera Darka Nestorovića.

Bivši selektor U21 BiH je preuzeo tim početkom septembra od Milana Đuričića, koji je odlučio podnijeti ostavku zbog loših rezultata, ali i nimalo prijatne situacije u klubu, koji se susretao sa brojnim problemima.

Zvijezda 09 do tada nije imala niti jednu pobjedu i činila se kao jedan od sigurnih putnika u niži rang, no to se sada promijenilo.

“Ne bih se vraćao na ono što je bilo. Dobro nam je bila došla reprezentativna pauza, digli smo ekipu, prije svega fizički. Sada je to jedna druga priča. Vidjeli ste, golove dajemo u finišu meča, što znači da imamo snage za završnicu. To je ono što me raduje i ubijeđen sam da idemo pravim putem. Neće nas ove pobjede promijeniti. Sada se lakše diše, ali opezni smo i tražim od igrača maksimalnu koncentraciju”, rekao je Nestorović za Sportdc.net.

Nestorović je bio ubijeđen da njegov tim može do pozitivnog rezultata protiv Zrinjskog.

“Rekao sam da nam dolazi najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini. Oni to zaista i jesu. Znaju da igraju. Očekivao sam  da će nas stisnuti i tražili smo svoju priliku u kontrama. Izašli su visoko na nas, a  ostavilo nam je to mnogo prostora za kontranapade. Iskoristili smo jedan i uzeli velika tri boda. Moram reći da sam ponosan na igrače. Ponašaju se više nego korektno. Protivnike poštujemo, a sebe cijenimo i nismo dozvolili da padnemo u euforiju i eventualno nečim povrijedimo suparnike. Poštujemo sve klubove bez obzira da li pobjeđivali ili gubili. Zrinjski ostavljamo iza sebe i okrećemo se Čeliku”, poručio je trener Zvijezde 09.

Zvijezda 09 poslije 16 odigranih mečeva zauzima deveto mjesto na tabeli sa 17 osvojenih bodova, što je četiri više od ugroženog GOŠK-a na 11. poziciji.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)