Trener FK Sarajevo, Husref Musemić, bio je gost emisije posvećenoj Premijer ligi BiH na BHT1, gdje je govorio o proteklom derbiju sa Željezničarom, ali i predstojećem meču sa Zrinjskim.

“Ova pobjeda mnogo znači iz razloga što su nam bili potrebni bodovi i što Željezničara dugo nismo dobili. Jednostavno je došlo vrijeme da i mi pobijedimo, iako smo i u prošlom derbiju odigrali jako dobro, ali nismo uspjeli. Jako bitna utakmica za nas, jako bitni bodovi, pobijedili smo vječitog rivala što daje jednu dodatnu vrijednost”, rekao je Musemić i dodao kako je poraz od GOŠK-a, kojim je prekinut veliki niz, morao doći.

“Morala je doći i ta utakmica. Niko nije mogao očekivati da će i Sarajevo i Željezničar izgubiti, kao i ove nedjelje što nismo očekivali za Zrinjski. Ali, to je fudbal, dešava se. Nismo mi bili nešto poljuljani tim porazom, a s obzirom da smo saznali rezultat iz meča Zvijezda 09 – Zrinjski, imali smo dobru priliku da se ‘odlijepimo’ i tu nam je bio mali pritisak, ali na kraju smo uspjeli. Mislim da smo odigrali prvo poluvrijeme jako kvalitetno. Imali smo priliku da možda postignemo i treći gol, gdje bi smo vjerovatno riješili pitanje pobjednika i prvih 15 minuta drugog poluvremena smo kontrolisali sve. Opet nismo uspjeli zabiti gol i onda je već počela neka nervoza kako se utakmica primicala kraju, što je i normalno. Zato smo zadnjih 20-tak minuta odigrali dosta konfuzno, nepovezano i nije to bilo na nivou prvog poluvremena ni približno”.

Kratko je prokomentarisao i stanje u FK Željezničar.

“U svakom slučaju da smo mi bili u psihološkoj prednosti. Bili smo domaćini i imali smo neku bolju atmosferu u i oko kluba. Što se tiče Željezničara, kriza rezultata i kriza igre su sastavni dio ovog posla, to se dešava svakom klubu, samo je pitanje koliko će to vremena trajati”.

U narednom meču protiv Zrinjskog Sarajevu će zbog suspenzija faliti čak pet igrača.

“Pokušat ćemo naći rješenje i adekvatne zamjene. Utakmica će pokazati koliko ćemo u tome uspjeti”, dodao je trener FK Sarajevo.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)