Danas se od 17,00 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igra najveći bh. derbi između Sarajeva i Željezničara.

Ovo će biti duel 16. kola Premijer lige BiH, odnosno utakmica prvoplasirane (Sarajevo ima 33 boda) i trećeplasirane momčadi (Željezničar ima 28 bodova) našeg šampionata.

Oba kluba u večerašnji susret ulaze sa lošim rezultatom iz posljednjeg kola. Željezničar je u prošlu nedjelju neočekivao na svom terenu izgubio od Zvijezde 09 (0:1), dok je Sarajevo poraženo u Gabeli od ekipe GOŠK-a (0:1).

Prvi susret Željezničara i Sarajeva u tekućoj sezoni odigran je na Grbavici i završio je rezultatom 2:2

Trener Sarajeva Husref Musemić na raspolaganju ima gotovo najbolji sastav i nada se osvajanju tri boda protiv Želje.

““Što se tiče uvertire, nismo je napravili ni mi ni oni, poraženi smo i ovo je rijetka situacija. Složio bih se sa kolegom da je o derbiju sve ispričano. Položaj na tabeli nikada nije bio presudni faktor, a to neće biti ni sutra. Bio bih zadovoljan kada bi se ponovio derbi sa Grbavice i volio bih da pobijedimo. Imamo imperativ pobjede, imamo pet bodova prednosti, ali mi ne razmišljamo o tome”, rekao je Husref Musemić.

S druge strane, njegov kolega Milomir Odović ne može računati na čak pet fudbalera (Kjosevski, Bogićević, Blagojević, Ramović i Zajmović).

““Čitavu sedmicu radimo dobro i mislim da su igrači shvatili kako možemo parirati Sarajevu i imati šansu. Radili smo na konkretnim stvarima, znamo igrače Sarajeva, skup kvalitetnih igrača, bez obzira što nijedna ekipa nije dobila posljednju utakmicu. Sarajevo u kontinuitetu igra odlično, a mi protiv dobrih protivnika igramo odlično i to nam daje nadu da će derbi biti odličan. Najbolji način da se riješe problemi je da izađeš kvalitetno, odigraš borbeno i da sa planom i jasnom vizijom dođeš do dobrog rezultata”, istakao je Odović.

Derbi susret 16. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Željezničara prenosit će Moja TV, a glavni sudija je Irfan Petljto iz Sarajeva.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)