Bivši selektor reprezentacije BiH, Miroslav Ćiro Blažević, ostao je utučen i potišten nakon što su nepoznati počinitelji provalili u njegovu kraljevičku vikendicu i otuđili pozamašnu količinu novca i dragocjenosti.

“Sine moj, da znaš, ovo me jako pogodilo, razvališe sve”, rekao je Ćiro umjesto dobrodošlice.

“Ma, jadan sam ti ja, nisam ništa ni osigurao, jer sam, budala, mislio: ‘Tko će mene pokrasti, pa ja sam prijatelj naroda’. Jesam k….”, kaže  Ćiro u razgovoru za Novi list.

Nije se prvi put dogodila provala u Ćirinu vikendicu.

“Znali su mi provaliti, ali to su bili neki sitni lopovi, tražili dresove… Ja im poslije ostavio poruku, objasnio gdje stoje ključevi da ne razbijaju bez veze. E, ovi su bili baš profesionalci. Točno su znali što i gdje traže. Znali su, recimo, mjesto u zidu iza ormara gdje se nalazi sef. Najprije su probali iskopati cijeli sef, ali nisu uspjeli pa su u priboru u podrumu pronašli bor mašinu, poslužili se i obavili posao do kraja…

“Što je bilo u sefu? Lova, dosta love, ali odnijeli su i jedan suprugin prsten, vrijedan 100 tisuća franaka koji sam joj kupio u Parizu poslije osvajanja povijesne bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. To je švicarski sef, nije ga lako razvaliti, bio sam uvjeren da je to nemoguće, ali, eto, zaj… sam se”, kaže Ćiro.

Nisu se lopovi zaustavili samo u sobi na katu, u podrumu su našli drugi dio dragocjena plijena. Ukrali su mu, tvrdi, pištolj koji mu je poklonio Gojko Šušak…

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)