Željezničar će u okviru 16. kola gostovati kod Sarajeva, a tim povodom održana je zajednička konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri obje ekipe Milomir Odović i Husref Musemić, te kapiteni Sulejman Krpić i Krste Velkoski.

“Vidim da je interesovanje veliko, ja sam u ovoj formi doživio mnogo derbija i raduje me da se tradicija nastavlja i naravno najvažnija praktično utakmica u kojoj ne treba posebno motivisati igrači, ali što se tiče konkretno ovog derbija mislim da Sarajevo ima nešto povoljniju situaciju. Znamo iz prakse da to ništa ne mora da znači, mislim da imamo kvalitetan sastav da se na pravi način suprotstavimo Sarajevu, neće biti lako, ali je očigledno je da smo sve snage podredili tome. Izaći ćemo u jednom kvalitetnom sastavu i da ćemo na pravi način odgovoriti izazovu. Tek u takvoj situaciji imat ćemo priliku u derbiju”, rekao je Milomir Odović dodavši:

“Čitavu sedmicu radimo dobro i mislim da su igrači shvatili kako možemo parirati Sarajevu i imati šansu. Radili smo na konkretnim stvarima, znamo igrače Sarajeva, skup kvalitetnih igrača, bez obzira što nijedna ekipa nije dobila posljednju utakmicu. Sarajevo u kontinuitetu igra odlično, a mi protiv dobrih protivnika igramo odlično i to nam daje nadu da će derbi biti odličan. Najbolji način da se riješe problemi je da izađeš kvalitetno, odigraš borbeno i da sa planom i jasnom vizijom dođeš do dobrog rezultata. Onda sigurno niko ne može zamjeriti. Ako damo sve od sebe u ova dva segmenta, to je uglavnom teško, ali se nadam da je došlo vrijeme da se svi uozbiljimo i na taj način uđemo utakmicu”.

Utakmica se igra u subotu u 17 sati uz prenos na Moja TV.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)