Najbolji bh. teniser, Damir Džumhur (52.), okončao je nastup na ATP turniru u Parisu u osmini finala, gdje je zbog povrede predao meč Srbijancu Novaku Đokoviću (2.) kod rezultata 1:6, 1:2.

“Nažalost, ovo nije kraj kakav sam želio da bude. Drago mi je što sam prvi put u životu dobio priliku da igram protiv Novaka Đokovića, on je ponovo broj jedan i vratio se tamo gdje mu je mjesto. Čestitam mu na svemu što je uradio u svojoj karijeri, pogotovo na ovom povratku koji je njegova najveća pobjeda. Čestitam mu na pobjedi, pokazao je zašto je broj jedan, a ja s druge strane nažalost nisam mogao izdržati do kraja meča. Bolovi su počeli u trećem gemu, riječ je o donjem dijelu leđa s kojim sam ranije imao problema, a nije bilo svrhe igrati kada nisam mogao pružiti svoju najbolju igru. Žao mi je što nisam uspio odigrati čitav meč s Novakom, ali se nadam da ću u narednim godinama imati mnogo ovakvih prilika”, kazao je Džumhur.

Potom se zahvalio svima na velikoj podršci tokom 2018. godine koja je, kako kaže, bila prepuna uspona i padova.

“Za kraj sezone želim zahvaliti svima onima koji su me podržavali i bili uz mene, bila je ovo sezona uspona i padova, ali to je jednostavno tenis i na kraju krajeva, sve je to normalno u svijetu tenisa i sporta. Želim zaliječiti ovu povredu za 2019. godinu u kojoj želim biti što je moguće bolji”, dodao je Džumhur.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)