Zrinjski će u okviru 15. kola Premijer lige BiH ugostiti ekipu Čelika, protiv koje trener Blaž Slišković vidi pobjedu kao jedino rješenje.

“Svi smo svjesni toga da nam se ne smije dogoditi novi kiks. Respektujemo Čelik i njihove rezultate, ali imperativ pobjede se nameće kao jedino rješenje. Vjerujem da smo psihološki predvladali krizu koju izazove poraz te da ćemo u utakmicu s Čelikom ući s željom da je riješimo u našu korist”, izjavio je Slišković.

Trenera Zrinjskog posebno brinu izostanci u veznom redu, koji je kako kaže, duša i srce svake ekipe.

“Već dugo je problem izostanak Pezera, a stalni kartonirani igrači u sredini terena nam taj dio igre najviše dovode u pitanje. Vezni red je duša i srce svake ekipe, a to smo vidjeli i protiv Želje, gdje je njihov srednji red odradio zadatak. Mi smo tu utakmicu izgubili na sredini terena”, ocijenio je Slišković, kazavši i da nije više problem realizacije jer srednji red ne stvara dovoljno prilika.

Sastav za sutrašnju utakmicu nije otkrio, istakavši samo kako je zadnja linija sigurna.

“Važno je da u sredini terena imamo igrače koji mogu stati na loptu i smanjiti mogućnost napada Čelika. Kod gostiju je primjetan izostanak Salčinovića i Adilovića jer znamo sve o njihovim kvalitetama, ali imaju u napadu oni kvalitete da to nadoknade. Igrač s klupe, željan dokazivanja, nekad bude posebna opasnost”, dodao je Slišković.

Meč Zrinjski – Čelik igra se u subotu od 16:00 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)