Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na startu kvalifikacija za EP slavila veliku gostujuću pobjedu nad Bjelorusijom rezultatom 29:30.

Jedan od najboljih u našem timu standardno je bio defanzivac Mirsad Terzić (35), koji je za portal BIH.ba – Reprezentacija.ba iznio utiske iz sinoćnjeg meča.

“Znali smo što nas očekuje i da je Bjelorusija ta koja će diktirati tempo utakmice, jer su oni bili favoriti i oni su ti koji su učesnici svih prvenstava do sada. Nismo dobro počeli utakmicu, bili smo statični. Njihov igrač 5-1 nam je pravio dosta problema, dosta je usporavao naše bekove. Izgubili smo četiri, pet lopti direktno, koje smo im dali u ruke. Tu se oni odvojili u prvom poluvremenu i mislim da je to ustvari i bila razlika, te izgubljene lopte”, rekao je Terzić i nastavio:

“Moram da istaknem da je veoma teško vratiti se na gostujućem terenu sa minus četiri, u jednom trenutku i minus pet. To je veoma bitno za psihu igrača. Na kraju smo imali i sreće, ali što se kaže, sreću ne dobijaju oni koji ne zaslužuju”.

Naše rukometaše sutra u Mejdanu od 20:00 sati očekuje duel sa Češkom, protiv koje Terzić očekuje težu utakmicu od one u Minsku.

“Sigurno će biti teže, pogotovo što ćemo i mi biti teži. Već radimo na oporavku. Put nije bio baš jednostavan. Vrijeme do utakmice ćemo iskoristiti maksimalno za oporavak i za pripremu, kako na terenu, tako i video analizama. Sigurno da je Češka veoma jaka i nezgodna ekipa sa dosta dobrih igrača. Moramo biti maksimalno fokusirani i nadam se da nam puna dvorana neće biti teret, već da će nas voditi naprijed i da ćemo to izgurati ka još jednoj pobjedi”, zaključio je Terzić u razgovoru za BIH.ba – Reprezentacija.ba.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)