Zrinjski će u derbiju 14. kola Premijer ligi BiH u Mostaru ugostiti Željezničar, protiv kojeg će tražiti petu uzastopnu pobjedu.

“Atmosfera i raspoloženje u momčadi su na visokom nivou i to mi daje određenu dozu optimizma. Vjerujem kako nećemo zakazati kada je u pitanju volja i zalaganje. Siguran sam da ćemo to pokazati na terenu i da ćemo od prve do zadnje minute htjeti pobjedu”, kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković na konferenciji za novinare.

Slišković respektuje Željezničar, za kojeg je rekao kako je protekle tri godine bio glavni konkurent Zrinjskom za naslov prvaka.

“Prije mjesec-dva igrali su veoma kvalitetno, osvajali su bodove, a sada su zapali u malu krizu. Uz kvalitetnog trenera kao što je Odović iz te krize mogu izaći, a ja se, naravno, nadam da to neće biti sutra protiv nas. U svakom slučaju, to je momčad koju ne možemo i ne smijemo podcijeniti”, poručio je Slišković.

U sutrašnjoj utakmici trener Zrinjskog neće moći računati na povrijeđene Semira Pezera i Damira Šovšića, kao i suspendovanog Marka Perišića.

Neće biti ni napadača Dalibora Veselinovića i Amera Bekića, koji treniraju, ali nisu fizički spremni.

“Odlučili smo više ne forsirati igrače koji se vraćaju nakon ozljede. Novom kondicijskom treneru dali smo u ruke kompletnu brigu o igračima koji se u fazi oporavka i tek kada nam on kaže da su povratnici na sto posto priključit ćemo ih prvoj ekipi. Imali smo u zadnje vrijeme dosta slučajeva da prerano guramo na teren igrača koji se vraća nakon ozljede i da se njegova ozljeda odmah obnovi. Više to nećemo raditi”, ustvrdio je trener Zrinjskog.

Meč između Zrinjskog i Željezničara igra se sutra (subota) od 15:00 sati uz direktan prijenos na Mojoj TV.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)