U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Evropsko prvenstvo okončala je na trećoj poziciji grupe 8 sa 18 osvojenih bodova iza Rumunije i Portugala.

U odlučujućem susretu za plasman u baraž, izabranici Vinka Marinovića poraženi su u Funchalu od Portugala s 4:2, a jedan od strijelaca za naš tim bio je Ermedin Demirović (20).

Demirović se za portal BIH.ba – Reprezentacija.ba osvrnuo na utakmicu u Funchalu, ali i kompletne kvalifikacije, istakavši kako je ponosan na ekipu, unatoč neodlasku na veliko takmičenje.

“Mislim da smo odlično odigrali cijele kvalifikacije. Dosta dobre utakmice, a pobijedili smo i dosta dobre ekipe. Mislim da smo glupo ispali sad protiv Portugala, ali dobro je uopće da smo došli do toga da je sve u našim rukama. Glupo smo primili golove u ključnim situacijama”, govori Demirović i nastavlja:

“Možda nismo baš odigrali kako smo trebali, prije svega u Rumuniji, ali ja sam ponosan na ekipu. Mogli smo mnogo više i da nismo primili drugi gol protiv Portugala siguran sam da bi čak mogli i do pobjede, jer smo poslije njihovogo prvog gola odigrali odlično, ali smo se poslije drugog gola raspali”.

Foto: BIH.ba

Demirović smatra da je ključna utakmica bila ona protiv Švicarske u gostima, kada on nije mogao nastupiti zbog greške administracije Fudbalskog saveza BIH..

“Ključna utakmica bila ta protiv Švicarske u gostima. Tu smo morali da pobijedimo, zato što smo bili bolji. Mislim da Švicarci ni sami ne znaju kako su pobijedili u toj utakmici. Ali, ipak smo trebali da to sve odlučujemo u Rumuniji. Tu je lakše bilo nego protiv Portugala”.

Napadač Deportivo Alavesa, koji nastupa na posudbi u Sochauxu, bio je najbolji strijelac našeg tima sa četiri gola, a predvodit će ga i u narednim kvalifikacijama.

“Zadovoljan sam sa golovima, ali bih bio sretniji da su nam ti golovi donijeli prolaz dalje. Vjerujem da ćemo u sljedećoj godini sa generacijom 98/99 biti jednako dobri”, zaključio je Demirović.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)