Saigraču bh. reprezentativaca Edina Višće i Riada Bajića u Istanbul Basaksehiru, Ardi Turanu, prijeti kazna do 12.5 godina zatvora zbog tuče s Berkayom Sahinom, poznatim turskim pjevačem.

Republičko tužilaštvo u Istanbulu podiglo je optužnicu protiv fudbalera Barcelone, koji je trenutno na posudbi u Basaksehiru, prema njoj mu se na teret stavljaju krivična djela “seksualno uznemiravanje”, “namjerno nanošenje ozljeda”, “posjedovanje ilegalnog oružja”, “pucanje iz oružja koje može izazvati paniku, strah i zabrinutost”.

Berkay Sahin optužen je za krivično djelo “vrijeđanje”, a tužilaštvo za njega traži dvije godine zatvora.

U optužnici je navedeno kako je svađa između Sahina i Turana nastala nakon što je fudbaler u noćnom klubu seksualno uznemiravao Ozlem Sahin, suprugu pjevača. Sahin je potom prišao Turanu i rekao da će suprugu odvesti kući, a nakon toga se vratiti da njih dvojica “porazgovaraju”. Tu je najprije došlo do verbalnog a potom fizičkog obračuna, gdje je Turan pjevaču zadao teške tjelesne povrede, prilikom čega mu je slomio nos.

Sahin je radi pregleda prebačen u bolnicu, no Turan je stigao do bolnice gdje je svađa nastavljena. Tokom rasprave u jednoj od bolničkih prostorija, Arda je izvadio pištolj marke “Glock”, dao ga Sahinu rekao: “Nisam znao da je to tvoja supruga, da sam znao ne bih tako nešto uradio. Ako želiš možeš me ubiti”.

Sahin je uzeo pištolj od Turana i ostavio ga po strani, ali je tokom rasprave Arda je ponovo uzeo pištolj i ispalio jedan metak u pod prostorije. Nakon što se čuo pucanj, osoblje bolnice je ušlo u prostoriju i razdvojilo Sahina i Turana. Fudbaler je napustio bolnicu, a Sahin je podvrgnut ljekarskom pregledu, tokom kojeg je ustanovljeno da ima ozbiljne povrede i nekoliko lomova kosti.

Turanu prijeti zatvorska kazna od tri godine i tri mjeseca do 12.5 godina zatvora, dok je tužilaštvo za Sahina zatražilo dvije godine zatvora.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)