Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Grbavici savladala Sjevernu Irsku s 2:0 i tako došla do maksimalne treće pobjede u Ligi nacija.

Selektor našeg državnog tima Robert Prosinečki je izrazio zadovoljstvo nakon susreta.

“Znali smo na početku da će biti jedna sigurno teška utakmica, da su Sjeverni Irci ovdje došli tražiti zadnju šansu, da ostanu još uvijek u igri. Mislim da su moji momci danas dali sve od sebe i treba im čestitati. Mislim da smo na kraju ipak zasluženo pobijedili, iako su oni imali tri stative. Publika je bila odlična i sve u svemu, moramo biti zadovoljni”, rekao je Prosinečki i nastavio:

“Imamo jedan niz, što je vrlo bitno. Nismo izgubili zadnjih osam utakmica. Nastavit ćemo raditi. Imamo u jedanaestom mjesecu meč sa Austrijom, oni prije toga igraju sa Sjevernom Irskom, vidjet ćemo šta će se tu desiti i onda u dvanaestom mjesecu čekamo ono pravo izvlačenje”.

Prokomentarisao je na kraju i Ligu nacija kao novo takmičenje.

“Igra se za nešto, što je vrlo bitno. Može se iz te B lige u ući u A ligu i igrati sa najboljim ekipama u Evropi. Sve u svemu, meni je okej, a šta reći poslije devet bodova, dodao je selektor BiH”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)