MUP Kantona Sarajevo još od petka i dolaska navijača Sjeverne Irske u glavni grad BiH pojačano i uspješno osigurava mjesta u centru i starom gradu Sarajeva na kojima potencijalno može doći do navijačkih nereda.

Iz sarajevske policije pozvali su sve građane, a posebno navijače, da svojim ponašanjem pomognu da utakmica i prateći događaji proteknu u sportskoj i fer atmosferi.

Pripadnici saobraćajne policije danas će od 14 sati za saobraćaj zatvoriti Zvorničku ulicu u dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića, te na ulicu Topal Osman Paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička.

Foto: Damir Hajdarbašić, BIH.ba – Reprezentacija.ba

U pomenute ulice moći će ući automobili sa VIP i specijalnim propusnicama koji će se moći parkirati na parkingu u ulici Zvornička.

Iz bezbjedonosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje na stadion predmeta kao što su: ruksaci, torbice, veće ručne torbe, kišobrani, niti bilo koji tvrdi predmet, kao ni unošenje transparenata, banera i sličnih pisanih materijala. Zabranjeno je unošenje hrane i pića na stadion.

Na utakmici će zvanično biti 675 gostujućih navijača, iako pojedini irski mediji javljaju kako je njihovih navijača u Sarajevo došlo 2000.

BiH – Sjeverna Irska, ponedjeljak 15. oktobar 20,45 sati, stadion Grbavica, TV prijenos na 16 kanala.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)