Večeras je na stadionu Grbavica održana zvanična press konferencija reprezentacije BiH uoči sutrašnje utakmice Lige nacija sa Sjevernom Irskom.

Medijima se obratio kapiten našeg državnog tima Edin Džeko (32), koji je istakao kako moramo odigrati mnogo bolje nego u prvom meču, kada smo unatoč slaboj igri slavili s 1:2.

“Dobro poznajem njihov mentalitet i ne treba očekivati da sutra budu umorni. Igraju svaka tri dana tako da su oni navikli na taj ritam. Igramo pred našim navijačima i moramo odigrati puno bolje nego u prvom meču”, rekao je Džeko.

Džeko se dotakao i svog rekorda, a govorio je i šta za njega znači igrati na Grbavici, stadionu na kojem je napravio prve fudbalske korake.

“Što se tiče mog rekorda po broju golova, mislim da su rekordi tu da se ruše. Meni kao igraču koji je ponikao u Želji sigurno nije isto igrati na Grbavici i na nekom drugom stadionu. Drago mi je da vidim teren i stadion na ovom nivou i nadam se pobjedi na novoj Grbavici”.

Dodao je kako je nastup na Evropskom prvenstvu još uvijek neostvareni san za njega i njegove saigrače.

“Bili smo na Mundijalu u Brazilu prije četiri godine i svi dobro znamo šta nam je taj plasman značio. Ostao je san koji se zove Euro i to je jasan cilj svih nas. Liga nacija nam daje šansu više da se plasiramo na veliko takmičenje, a da li će biti moje posljenje takmičenje ne bih znao reći”, zaključio je Džeko.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)