Selektor reprezentacije Sjeverne Irske Michael O'Neill i kapiten Steven Davis obratili su se danas prisutnim novinarima u Sarajevu na zvaničnoj press konferenciji uoči sutrašnjeg meča UEFA Lige nacija između BiH i Sjeverne Irske.

O'Neill smatra da će sutrašnji duel biti izuzetno težak.

“Sutra će biti jako teško, ali najvažnije je da kroz Ligu nacija pripremimo tim za kvalifikacije koje počinju u martu. Što se tiče igračkog kadra, Liam Boyce je trenirao jutros i nadamo se da će biti spreman. Will Grigg neće igrati i on se već vratio u svoj klub”, kazao je O'Neill i dodao:

“Nemamo pritisak, jer nismo imali sreće u prethodna dva susreta sa BiH i Austrijom. Ako naredni period budemo u ligi C to neće biti neuspjeh, jer nam je krajnji cilj plasman na EP 2020. godine. Želimo odigrati dobro i ostvariti pozitivan rezultat protiv BiH. Ne očekujem isti meč kao u Belfastu. Oni imaju Džeku i Pjanića, Višća i Duljević su izuzetno opasni, pa ćemo svoju šansu čekati iz kontranapada. Moram pohvaliti i teren koji je u odličnom stanju.”

Kapiten Davis se složio sa selektorom da su on i njegovi saigrači bili bolji u prvoj utakmici u Belfastu u kojoj su Zmajevi slavili rezultatom 2:1.

“Kontrolisali smo igru, stvarali prilike, ali nismo imali sreće. Žao nam je što smo izgubili u Belfastu od BiH. Sve smo imali pod kontrolom, ali nismo ostvarili pozitivan rezultat. I protiv Austrije smo imali neke šanse, ali sreća nam je okrenula leđa”, istakao je Davis.

Susret BiH – Sjeverna Irska igra se sutra s početkom u 20,45 sati na stadionu Grbavica.

(BIH.ba)