Fudbalski savez Bosne i Hercegovine izdao je obavještenje za sve one koji će prisustvovati utakmici Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska, a koja će biti odigrana na stadionu “Grbavica” u ponedjeljak, 15. oktobra 2018. godine.

Navodi se kako će u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, doći do privremene obustave saobraćaja na lokalitetu stadiona na dan odigravanja utakmice.

Navedena obustava se odnosi na Zvorničku ulicu, u dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana-Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića, te na ulicu Topal Osman Paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička u periodu od 14.00 do 21.00 sati istog dana.

Parking prostor za VIP goste u ulici Zvornička bit će omogućen samo osobama koje su uz pozivnice za ovu utakmicu dobili i službenu parking kartu/propusnicu.

Iz bezbjedonosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje na stadion predmeta kao što su: ruksaci, torbice, veće ručne torbe, kišobrani, niti bilo koji tvrdi predmet.

Također, neće biti dozvoljeno unošenje transparenata, banera i sličnih pisanih materijala, a zabranjeno je i unošenje hrane i pića na stadion.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)