Fudbalska selekcija BiH danas je stigla u Sarajevo iz Turske, gdje je sinoć odigrala 0:0 u prijateljskom meču sa Turskom.

Selektor Robert Prosinečki istakao je da je sinoćnja utakmica bila dobra prilika da vidi šta mogu određeni igrači.

“Jučer smo isprobali mnogo igrača. Svi su imali neku priliku da pokažu šta mogu. Protiv Turske je bila dobra prilika da probamo većinu fudbalera. Mogu biti zadovoljan prvim poluvremenom. Bilo je nekoliko grešaka, ali u globalu jako dobro smo odigrali prvih 45 minuta. Imali smo nekoliko stopostotnih šansi. U drugom poluvremenu sam promijenio četiri do šest igrača, oni su u jednom trenutku napravili pritisak i dominirali. Pokušat ćemo se pripremiti u narednih nekoliko dana za Sjevernu Irsku. Pratićemo večerašnji meč Austrija – Sjeverna Irska i vidjet ćemo šta će se dešavati”, kazao je Prosinečki i dodao:

“Selektor Turske do 80. minute nije zamijenio nijednog igrača, što dovoljno govori koliko je htio dobiti taj meč. Što se tiče smjene generacije u našoj selekciji, evidentno je da ona dolazi. Otišao je Medunjanin, Misimović, igrači sa kojima smo imali bolji protok lopte. Najvažnije je da Pjanić bude na nivou na kakvom je bio jučer. Pogotovo to mislim na prvih pola sata, jer je “gradio” našu igru. Imamo i mladih igrača koji dolaze, koji bi trebali biti nosioci u A timu.”

Prosinečki je prokomentarisao i nastup Ognjena Vranješa.

“Vranješ je kvalitetan igrač koji to kroz reprezentaciju i klubove dokazao. Radi se o jednom fudbaleru koji ima brzinu, koji ima agresivnost i bio je jako dobar protiv Turske. Moram priznati, da su Šunjić i Zukanović odigrali odlično posljednje mečeve, ali važno je da imamo jaku konkurenciju.”

Zmajevi će 15. oktobra na Grbavici u okviru UEFA Lige nacija ugostiti Sjevernu Irsku.

(BIH.ba)