Prvi navijači Sjeverke Irske danas će stići u Sarajevo gdje njihovu selekciju u ponedjeljak očekuje meč Lige nacija protiv naše reprezentacije.

Bh. navijači bili su odlično primljeni na dosadašnjim gostovanjima Britaniji, pa će sasvim sigurno i gosti iz Sjeverne Irske osjetiti sve čari bosanskohercegovačkog gostoprimstva tokom boravka u Sarajevu. Navijači iz Britanije posebno su dobrodošli u Bosni i Hercegovini zbog gesti poput one kada su navijači Velsa 2015. godine darivali dječije domove u Sarajevu i Zenici.

Shodno utvrđenim pravilima UEFA-e o odobrenom procentu od 5% kapaciteta stadiona za gostujuće navijače, pripast će im 675 ulaznica, od čega 550 za tribinu Sjever.

Do ponedjeljka se očekuje se dolazak 300 do 400 navijača koji će do utakmice uživati u bogatoj historijskoj, turističkoj i gastronomskoj ponudi Sarajeva.

Navijači Sjeverne Irske poznati su po stvaranju odlične atmosfere pa će sigurno doprinjeti što boljoj atmosferi na utakmici na stadionu Grbavica u ponedjeljak u 20,45 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)