Fudbalska reprezentacija BiH u četvrtak navečer remizirala je rezultatom 0:0 u prijateljskom susretu protiv Turske u Rizeu.

Zmajevima je ovo bila sedma utakmica u nizu bez poraza. U posljednjih sedam mečeva reprezentacija BiH slavila je četiri puta (Bugarska, Južna Korea, Sjeverna Irska i Austrija) te zabilježila tri remija (Senegal, Crna Gora i Turska).

U pet utakmica nismo primili nijedan gol, a u dvije utakmice – one protiv Južne Koreje i Sjeverne Irske primili smo po jedan gol.

Ako zanemarimo američku turneju na kojoj je Robert Prosinečki debitovao sa B timom reprezentacije (SAD – BiH 0:0, Meksiko – BiH 1:0), ovi rezultati govore kako je Robert Prosinečki sa najjačim timom BiH neporažen nakon sedam utakmica na kormilu Zmajeva.

Usporedimo li ga sa prethodnikom, Baždarević je možda imao i bolji početak na klupi BiH jer je u prvih sedam susreta imao pet pobjeda, jedan remi i jedan poraz protiv superjake Belgije.

Bez obzira na usporedbu sa Baždarevićem, reprezentacija BiH se pod vodstvom Roberta Prosinečkog doima se vrlo disciplinovano i organizovano.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)