Večeras se u Rizeu igra prijateljski susret između selekcija Turske i Bosne i Hercegovine (19,30 sati).

Obje reprezentacije će ovaj meč pokušati da iskoriste kako bi se što bolje pripremile za nadolazeće mečeve UEFA Lige nacija (Turska igra sa Rusijom, a naša selekcija protiv Sjeverne Irske).

Izabranike Roberta Prosinečkog očekuje jedan interesantan duel protiv reprezentacije koja trenutno nema nekog igrača svjetske klase, kao što to ima naša selekcija u vidu Edina Džeke ili Miralema Pjanića.

Turci u svom timu više nemaju Ardu Turana ili Emrea, međutim tu je nekoliko fudbalera koji bi u narednom periodu mogli biti nosioci turskog nacionalnog tima.

Prvenstveno se to odnosi na Cengiza Undera (21), strijelca četiri gola u 12 odigranih mečeva za nacionalni tim Turske (Under je saigrač našeg Edina Džeke u Romi).

Turska javnost mnogo očekuje od ovog talentovanog fudbalera, ali i od Hakana Calhanoglua (24, Milan) te nešto iskusnijeg Cenka Tosuna (27, Everton).

Upravo je Tosun i najbolji strijelac reprezentacije Turske sa 11 postignutih pogodaka, ako uzmemo u obzir trenutni igrači kadar koji je na raspolaganju selektoru Lucescuu, dok kreacija igre najviše zavisi od raspoloženja Calhanoglua.

Under, Calhanoglu i Tosun su igrači koji će najvjerovatnije stvarati najviše problema našoj selekciji, naravno ako Lucescu odluči da ih pošalje na teren protiv Zmajeva.

Meč Turska – BiH igra se od 19,30 sati, a ovo je lista tv. kanala koji prenose ovaj duel.

Utakmicu će suditi Sergei Karasev iz Rusije.

(BIH.ba)