Robert Prosinečki uoči prijateljske utakmice protiv Turske, koja se igra u četvrtak 11. oktobra navečer u Rizeu, istakao je da se nada pozitivnom rezultatu.

“Očekujem pozitivan rezultat. Turski narod nas je lijepo dočekao. Nadam se da će tribine biti pune i da ćemo pružiti dobru igru”, kazao je Prosinečki na konferenciji za medije održanoj na stadionu u Rizeu gdje će se sutra igrati utakmica.

“Za četiri dana imamo vrlo važnu utakmicu. Neki igrači u reprezentaciji nisu igrali ni minute. Nadam se da će svako dati sve od sebe za nacionalni tim”, rekao je bh. selektor.

“U decembru također imamo utakmice. Nadam se da ćemo proći grupu i da ćemo ići dalje. Pratim mlade igrače iz selekcije Turske. Izgubili su protiv Rusije, ali su nakon toga upisali važnu pobjedu. Lucescu će sutra učiniti sve da pruže najbolju igru”, kazao je Prosinečki.

Prosinečki je na press konferenciji najavio kako će publika na terenu vjerovatno vidjeti i prve zvijezde BiH – Edina Džeku i Miralema Pjanića.

Turska i Bosna i Hercegovina igraju utakmicu u četvrtak 11. oktobra u 19,30 sati, a listu tv. kanala koji prenose ovu utakmicu možete pogledati ovdje.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)