Selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović naknadno je za odlučujuću utakmicu protiv Portugala pozvao stopera FK Željezničar Mateja Rodina (22).

Matej Rodin je rođen 13. februara 1996. godine u Splitu. Kao junior GOŠK-a iz Gabele prešao je u Lokomotivu, a iz zagrebačkog tima boravio je na posudbi u Šibeniku. Zatim je igrao u slovenskom Aluminiju, a prethodnu polusezonu je igrao za GOŠK. Nakon toga prelazi u Zrinjski, ali ga ubrzo napušta i u julu ove godine potpisuje za Željezničar. 1,93 m visoki stoper ove sezone odigrao je 11 utakmica za Željezničar i zabio dva gola.

U21 BiH će u utorak 16. oktobra gostovati Portugalu u svom posljednjem susretu grupe 8 kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Pobjede li Portugal mladi Zmajevi vjerovatno će se naći u baražu za Europsko prvenstvo.

Selektor Vinko Marinović je za meč protiv Portugala ranije pozvao 23 igrača. Novo ime je napadač Rapperswil-Jone Aldin Turkeš (22), koji je nedavno stekao pravo nastupa za BiH.

Golmani: Nemanja Trkulja (Borac), Suan Bešić (Angers), Vladan Kovačević (Sarajevo)

Odbrana: Advan Kadušić (Zrinjski), Kerim Memija (Vejle), Besim Šerbečić (Rosenborg), Nihad Mujakić (Sarajevo), Marko Mihojević (OFI Crete), Stjepan Radeljić (Osijek), Selmir Pidro (Sarajevo)

Vezni red: Stjepan Lončar (Rijeka), Marijan Ćavar (Osijek), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Anel Šabanadžović (Željezničar), Demir Peco (Radnik), Elvedin Herić (Kapfenberg), Ivan Jukić (Korona Kielce), Luka Menalo (Dinamo Zagreb)

Napad: Mićo Kuzmanović (Mouscron), Hamza Čataković (Trencin), Ermedin Demirović (Sochaux), Aldin Turkeš (Rapperswil-Jona).

Mlada reprezentacija BiH danas leti u Portugal.

(BIH – Reprezentacija.ba)