ŽiviniÄanin Mudžahid Smajlović (17) spada meÄ‘u najtalentiranije koÅ¡arkaÅ¡e u Bosni i Hercegovini. Nastupao je za juniorsku reprezentaciju BiH, a zanimljivo da je odliÄan uÄenik trećeg razreda tuzlanske Behram-begove medrese, piÅ¡e Avaz.

“Roditelji kažu da sam bio izuzetno nemiran i nestaÅ¡an kao djeÄak, a kada je u igru doÅ¡la lopta, bilo je logiÄno da moj sport bude koÅ¡arka. Otac je izrazito visok i taj faktor mene kao koÅ¡arkaÅ¡a je dio genetike”.

“U KoÅ¡arkaÅ¡kom klubu ABC moje kvalitete je prepoznao uspjeÅ¡an sportski i koÅ¡arkaÅ¡ki radnik iz Tuzle Ozren Selesković, a onda je sve krenulo svojom putanjom”, govori 194 centimetra visoki Smajlović.

Iako znanje stjeÄe kroz srednjoÅ¡kolsko obrazovanje i vaspitanje u vjerskoj ustanovi koja stvara preduvjete za druga zanimanja, Smajlović ima drugaÄije ambicije za svoju budućnost.

“Želim da budem profesionalni koÅ¡arkaÅ¡. U KK Gradina iz Srebrenika trenutno sam na probi, a za moje usluge su zainteresovani i brojni A-1 ligaÅ¡i. Moguć je i moj nastup u elitnom rangu bh. koÅ¡arke”, istiÄe Smajlović.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)