Nogometaši Zrinjskog na reprezentativnu stanku otišli su s tri uzastopne pobjede u Premijer ligi BiH, a u nastavku prvenstva u subotu ih na stadionu pod Bijelim brijegom očekuje Hercegovački derbi i sudar sa Širokim Brijegom, javlja Fena.

Trener “Plemića” Blaž Slišković zadovoljan je povratkom forme i nada se novim bodovima u subotu.

“Sutrašnja utakmica sigurno će biti teška za nas, iako možemo reći da smo u ovom trenutku u boljoj formi nego Široki. Ali, to nam je po tradiciji opasan protivnik, koji u Mostaru uvijek igra kvalitetno”, kazao je Slišković na redovitoj konferenciji za novinare.

Trkačka moć se popravila

Istaknuo je kako ga posebno raduje i optimizmom puni posljednja prvenstvena utakmica Zrinjskog na gostovanju kod Krupe (pobjeda Zrinjskog 2:1).

“Po mom mišljenju, odigrali smo jednu od najkvalitetnijih utakmica otkad je Krupa u Premijer ligi BiH. Uvijek smo se protiv njih mučili, ali u toj utakmici je sve izgledalo dobro od prve do zadnje minute. Iako smo gubili, vjerovao sam da ćemo pobijediti, i tako je i bilo. Posebno me raduje trkačka moć koja se popravila u odnosu na utakmice protiv Zvijezde i posebno protiv Tuzle, gdje smo izgledali nemoćno, rekao bih čak jadno”, istaknuo je trener Zrinjskog.

Što se tiče momčadi Širokog Brijega, Slišković je kazao kako očekuje njihov agresivan pristup od prve minute i borbu za svaku loptu.

“Iako se momčad dosta promijenila u odnosu na prošlu sezonu, Široki je i dalje u vrhu. Imaju taj problem u završnici, malo zabijaju, ali isto tako mali i primaju. Igraju čvrst nogomet, imaju Matića koji trenutno igra u zavidnoj formi, imaju Čabraju za kojeg nikada ne znaš hoće li odigrati vanserijsku utakmicu ili će podbaciti, imaju Ćorića i Markovića po lijevoj strani, uvode i mlade igrače koji sigurno imaju motiv pokazati se pred novim trenerom… Sve nam to govori da niti u jednom trenutku ne smijemo podcijeniti Široki”, dodao je.

Neke stvari dolaze na svoje mjesto

Novi trener Širokog Goce Sedloskog zahtijevat će još agresivniju igru svoj momčadi, smatra Slišković.

“To može predstavljati problem ne samo za nas, već i za svaku drugu ekipu. Koliko oni mogu fizički izdržati i realizirati ono što od njih trener traži – to je veliko pitanje. Oni su protiv Želje izdržali 20 minuta totalne agresije i presinga, a nakon toga su se raspali. Nema u BiH ni jedne ekipe koja može igrati više od 15-ak minuta nekog presinga i agresije po cijelom terenu”, ustvrdio je Slišković.

Nakon povratka na klupu Zrinjskog Slišković je rotirao veliki broj igrača u potrazi za dobitnom kombinacijom, a sada najavljuje kako se toj praksi lagano bliži kraj.

“Vjerujem da neću još dugo rotirati. Pomalo neke stvari dolaze na svoje mjesto. Ali dok se ne uvjerim kojih je to 13-14 igrača na koje mogu računati, do kraja jesenskog dijela prvenstva davat ću priliku svim igračima koji su u kadru da pokažu šta mogu”, istaknuo je.

Za sutrašnju utakmicu Slišković neće moći računati na Damira Šovšića, koji se ozlijedio na jučerašnjem treningu, kao ni na pojačanje u napadu Dalibora Veselinovića, čiji papiri još nisu gotovi.

Utakmica Zrinjski – Široki Brijeg igra se u subotu od 20 sati, a susret će izravno prenositi BHT1.

(BIH.ba)