FK Sarajevo će u subotu 15. septembra u okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH na stadionu “Asim Ferhatović Hase” ugostiti ekipu Tuzla City.

Tim povodom održana je konferencija za medije u Svečanom salonu Svetozar Vujović na kojoj su se obratili trener bordo tima Husref Musemić i prvotimac Miloš Stanojević.

“Svi igrači su na raspolaganju, nema kažnjenih i povrijeđenih. Pauzu smo iskoristili da se osvježimo i kvalitetno radimo. Smatram da u utakmicu ulazimo spremni i motivisani sa željom da pobijedimo, a do nje možemo doći samo ako smo maksimalno fokusirani. Protivnik je nezgodan u tranziciji, u kontranapadu, ali se nadam da ćemo imati snage i bolju realizaciju. Ranije smo stvarali puno šansi, mislim da smo u minusu četiri boda u odnosu kako smo igrali. Realizacija u posljednjim utakmicama nam je bila oko 20 posto. Ne znamo igrati zatvoreno, želimo postizati golove”, rekao je Musemić.

Miloš Stanojević se u posljednje vrijeme ustalio u ekipi i odigrao je nekoliko zaista dobrih utakmica. U subotu očekuje novu domaću pobjedu bordo tima.

“Složio bih se sa šefom, igramo dobro, ali je realizacija izostala. Znamo koliko nam svaki bod znači, a ne tri boda. Spremali smo se dobro kao i za svaku prošlu utakmicu, analizirali smo ih i  znamo odakle prijeti opasnost. Pozivam navijače da nas podrže na Koševu jer sa njima će biti lakše do pobjede”, poručio je Stanojević.

Utakmica između FK Sarajevo i ekipe Tuzla City igra se u subotu 15. septembra sa početkom od 19:30 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)