U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Srebreniku od vršnjaka iz Srbije sa 0:1, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Jedini pogodak na susretu je postigao Mihajlo Baić u 6’.

Ovo je bio drugi prijateljski meč ovih selekcija, a prije dva dana u Banovićima BiH je pobijedila sa 2:1.

Selektor Sakib Malkočević nakon utakmica sa Srbijom ima jasniju predstavu sa kojim snagama će raspolagati u kvalifikacijama:

„Dobro su nam došle ove dvije provjere i dale su nam odgovor na pitanje ko može, a ko ne može biti dio ovog tima u kvalifikacijama. Sigurno da bi nam dobro došla još tri igrača, ali sada je kasno za neke velike promjene. Prvu utakmicu i pored pobjede, ne možemo u potpunosti biti zadovoljni igrom. Srbija je djelovala bolje na terenu, ali imali smo veliku podršku sa tribina stadiona u Banovićima i to je ove dječake nosilo do pobjede.“

Malkočević o današnjem susretu kaže:

„Danas smo rano primili gol, ali nakon toga smo igrali dobro. U prvom poluvremenu smo pokazali zaista odličnu igru i šteta je što nismo postigli pogodak. U drugih 45 minuta ekipe su bile ravnopravne. Kad se sve sabere i oduzme, po jedna pobjeda za obje selekcije je i najrealniji ishod ovog dvomeča. Drago mi je što su i gosti zadovoljni prijemom u našoj zemlji i organizacijom ovih utakmica.“

Bh. tim je meč počeo u sastavu: Petar Zovko, Amar Drina, Patrik Bošnjak, Amar Dedić, David Pisar, Hamza Gasal, Ajdin Jusupović, Faruk Duraković, Sergej Vitonji, Aleksa Radmilović, Omar Beća. U igru su ulazili: Elmedin Kečanović, Bakir Hukić, Samir Mujkanović, Nemanja Jović, Alden Šuvalija, Nikola Perić, Tarik Čandić, Andrija Drljo, Amar Tahrić, Nikola Bajat, Đorđe Nišić, Amar Đuderija.

(BIH.ba)