KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine veÄeras od 18:00 sati u Espoou protiv Finske igra svoj prvi meÄ druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

BiH u ovu fazu takmiÄenja ulazi sa osam bodova, koliko ima i Bugarska, dok su Finska i Rusija na uÄinku od po devet.

Prva u grupi K je Francuska s maksimalnih 12 bodova, a druga Češka s 11.

Debi na klupi BiH u veÄeraÅ¡njoj utakmici imat će novi selektor Jasmin RepeÅ¡a, koji je na klupi naslijedio DuÅ¡ka VujoÅ¡evića.

RepeÅ¡a je bio zadovoljan radom igraÄa na pripremama i vjeruje da su za kratko vrijeme napravili mnogo posla te da relativno spremni doÄekuju predstojeće utakmice.

“Nismo bili zajedno cijeli tok priprema Å¡to je otežalo rad, ali su u takvoj situaciji bili i drugi. Zadovoljan sam saradnjom igraÄa i svim Å¡to nas je pratilo okolo, sve je bilo u redu i imam samo rijeÄi hvale za sve Å¡to je do sada bilo. Sada ulazimo u najbitniju fazu, finalizaciju priprema za utakmice protiv nimalo laganih protiv protivnika. Mislim da smo i na tom planu dosta napravili i da priliÄno spremni Äekamo utakmice”, kazao je RepeÅ¡a i istakao kako su Finska i ÄŒeÅ¡ka dvije reprezentacije sa sliÄnim naÄinom igranja.

“Mnogo trÄe na otvorenom terenu, daju puno lakih poena i ako im se to dozvoli onda je jako teÅ¡ko igrati s njima. Ukoliko se iskontrolira ritam onda su nam Å¡anse dobre”.

BiH će u ovom meÄu predvoditi prve zvijezde reprezentacije Jusuf Nurkić i Džanan Musa, a put Finske krenuli su i Adin Vrabac, Andrija Stipanović, Darko Talić, Edin Atić, Milan MiloÅ¡ević, Almir Hasanić, Amar Alibegović, Kenan KamenjaÅ¡ i Amar Gegić.

Ekipi se naknadno prikljuÄio Elmedin Kikanović, dok će svakako veliki hendikep biti neigranje Nemanje Gordića.

MeÄ izmeÄ‘u Finske i BiH igra u 18 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Sportklub 1.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)