Šest sati prije utakmice BiH – Austrija u Zenici ne vlada euforija.  Osim tradicionalnih štandova sa simbolima Bosne i Hercegovine i nešto većeg obezbjeđenja oko stadiona Bilino Polje nema većih pokazatelja da u Zenici danas igra fudbalska reprezentacija BiH.

Domaćini ni ove godine nisu organizovali posebnu fan zonu u kojoj bi se okupili i zabavili navijači, pa se očekuje kako će se navijači prije utakmice spontano okupljati oko kafića i ugostiteljskih objekata u blizini stadiona Bilino Polje.

Iz Centrotransa saznajemo kako u prodaji još ima ulaznica za sve tribine, ali da se očekuje kako će stadion biti solidno popunjen.

Inače, zenička policija najavila je izmjenu režima saobraćaja u gradu, što podrazumjeva blokadu određenih područja i zabranu odvijanja saobraćaja u ulicama u neposrednoj blizini stadiona.

Izmijenjeni režim saobraćaja će biti na snazi od 15,30 do 21,00 sati, a 15 minuta prije završetka utakmice policijski službenici će na određenim pozicijama postupati u skladu sa usvojenom izmjenom režima u saobraćaju kako bi se omogućio bezbjedan i bez većih zastoja izlazak iz grada putničkih motornih vozila i autobusa sa ranije određenih parking mjesta, sve do uspostave normalizacije saobraćaja u gradu.

Na svim značajnijim raskrsnicama u gradu bit će raspoređeni policijski službenici sa zadatkom usmjeravanja učesnika u saobraćaju koji dolaze sa magistralnog puta M-17 i koji ulaze u grad.

(BIH.ba)