U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Ovidiuu protiv Rumunije igra svoj pretposljednji, možda i odlučujući susret kvalifikacija za EP.

Poslije osam odigranih mečeva izabranici Vinka Marinovića zauzimaju prvu poziciju grupe 8 s 18 osvojenih bodova, dok je Rumunija drugoplasirana s 15 i utakmicom manje. Znamo da samo prvo mjesto vodi na EP, a naši reprezentativci bi se pobjedom dodatno približili povijesnom rezultatu.

U seriji su od pet uzastopnih pobjeda i svakako da se imaju čemu nadati u ovom meču, iako je Rumunija favorit.

Da su itekako snažna selekcija, Rumuni su pokazali u prvom duelu s BiH u Zenici prošlog septembra, kada su slavili s 1:3. No, tada je naš tim tek bio u fazi uigravanja i sada ćemo na terenu sigurno gledati drugačiju utakmicu.

Marinović je bio zadovoljan izdanjem svojih igrača u minulom meču sa Švicarskom (3:0), te je poručio kako se nada isto tako dobroj i kvalitetnoj igri i protiv Rumunije.

Poslije ovog susreta, našoj selekciji 16. oktobra predstoji gostovanje Portugalu, dok Rumunija 12. oktobra igra kod kuće s Velsom, a 16. također na domaćem terenu s Lihtenštajnom.

Meč između Rumunije i BiH igra se večeras od 18:00 sati na Hagi Academy stadionu uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Rezultati by SofaScore

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)