Kapiten naše fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko sutra će po 96. put igrati za naš nacionalni tim i tako postati rekorder po broju nastupa.

Džeko je na današnjoj press konferenciji uoči duela sa Austrijom (11. septembar) osvrnuo na trijumf bh. selekcije prije dva dana nad Sjevernom Irskom u Belfastu (2:1).

“Ja bih uvijek potpisao da osvojimo tri boda, a da ne odigramo dobro. Sa utakmicom u Irskoj ne možemo biti zadovoljni, ali sa rezultatom definitivno možemo. Otišli smo tamo da pokušamo pobijediti i to smo ostvarili. Sigurno da je selektor analizirao naše greške i da ćemo sutra pokušati ispraviti to”, rekao je Edin i pozvao sve naše navijače da sutra daju podršku Zmajevima u Zenici:

Foto: Ines Lučić, BiH.ba

“Nadam se da će biti puno naših navijača, jer imam osjećaj da zadnjih nekoliko utakmica atmosfera u Zenici nije kao što je znala biti prije. Pozivam sve navijače da nas podrže od prve do zadnje minute. Mi ćemo pokušati napraviti sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Najbolje bi bilo da ostvarimo pobjedu nad Austrijom koja nam je konkurent za prvo mjesto.”

(BIH.ba)