SFK 2000 Sarajevo u srijedu, sa početkom u 16 sati, na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” dočekuje slavni londonski Chelsea, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Nadolazeći susret 1/16 finala UEFA Lige prvaka velika je prilika za Bordo klub kako bi svoj kvalitet pokazao na međunarodnoj sceni, a dolazak renomiranog protivnika budi interes bh. sportske javnosti. Trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem na današnjoj press konferenciji kazala je da je tim iz Londona favorit, ali da i bh. šampion nije bez šansi.

“Dolazi nam velika ekipa Chelseaja, koja je među 4 u Evropi. One su svakako favoritkinje, ali imamo i mi svoje želje i ciljeve. Malo me iznenađuje da jedna velika ekipa nije zeljela sarđivati u komunikaciji. Sigurno se nećemo obrukati. Obezbijedit ćemo im sve uslove. Ipak, iznenadilo me što nisu pokazali neki pozitivan pristup prema nama”, kazala je Hurem, dodavši:

“One su dvostruke prvakinje Engleske, većina igračica igra za reprezentaciju. To je tim koji se može porediti sa muškim timovima na vrhunskom nivou. Sigurno imaju kvalitet, fizički su domininante… Ali mi znamo pružiti otpor iako nemamo argumente da kažemo da nisu favoriti. To su igračice koje imaju veća primanja nego igrači u muškim ekipama u BiH”, kazala je Hurem.

Sve spremno za spektakl

Azra Numanović, generalni sekretar kluba kaže da je sve spremno za spektal.

“Sve je odrađeno kako treba. Koševo je spremno, ni smo isto spremne. Chelsea je veliki tim, isto kao i muški tim. Ovo je jedna od najvećih utakmica bh. fudbala u zadnjih 20 godina. Nadam se velikoj podršci publike”, kazala je Numanović.

U ime igrača medijima se obratila kapitenka Alisa Spahić.

“Mi smo jako motivisane. Pokazali smo u grupnoj fazi da zajedništvom možemo puno uraditi i namučiti Chelsea”, rekla je Spahić.

U srijedu je besplatan ulaz za navijače. Otvorena je tribina “Zapad” koševskog stadiona.

(BIH.ba)