Iako nije pružila dobru partiju, reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je na startu Lige nacija kao gost protiv Sjeverne Irske s 1:2.

“Teška utakmica. Znali smo da Sjeverna Irska jako dobra igra na domaćem terenu. Napravili su pritisak, pogotovo u prvom poluvremenu. Teško je bilo igrati, dali smo taj gol kroz jednu akciju, ali mogu više biti zadovoljan drugim poluvremenom. Ovdje će teško bilo ko uzeti bodove. Oni su dominantni trkom i snagom. Najbitnija su tri boda, nas čeka druga utakmica i mi ćemo pokušati poboljšati neke stvari, imamo problema sa igračima iz odbrane i to nam je hendikep. Ćivić nije potpuno spreman, nije trenirao dugo i morat ćemo vidjeti u ova tri dana šta ćemo napraviti za Austriju. Nije ovo bila naša najbolja igra, možemo puno bolje”, rekao je selektor našeg državnog tima Robert Prosinečki i dodao:

“Sjeverna Irska je danas dominirala, ali mi smo pobijedili. Tako se dešava u fudbalu. Nekad igraš malo lošije i pobijediš. Momci su odradili tešku i napornu utakmicu. Moramo biti zadovoljni onim što se danas desilo”.

Naredni meč BiH igra u utorak 11. septembra, kada u Zenici gostuje selekcija Austrije.

(BIH.ba)