U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 17:00 sati u Trening kampu FS BiH u Zenici igra svoj osmi meč kvalifikacija za EP, a protivnik joj je selekcija Švicarske.

Poslije sedam odigranih utakmica naš tim je prvi na tabeli grupe 8 sa 15 osvojenih bodova, što je dva više od drugoplasiranog Portugala, koji ima utakmicu manje.

Švicarska je tek peta sa sedam bodova i praktički bez šansi za prvo mjesto.

“Igrat ćemo s posjedom lopte, također jednom dobrom i kvalitetnom odbranom i nadam se dobrom i kvalitetnom tranzicijom, pogotovo prema naprijed, jer mislim da smo tu do sada pokazali dosta u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Švicarska je jedna izuzetno kvalitetna ekipa, čiji način igre se zasniva na izgradnji napada iz zadnje linije kroz posjed, gdje izuzetno kvalitetno to rade na bokovima, što moramo sasvim sigurno osujetiti. Također imaju kvalitetnu i brzu tranziciju, tako da moramo biti oprezni tokom svih 90 minuta”, rekao je selektor U21 BiH Vinko Marinović na jučerašnjoj press konferenciji i dodao:

“Trebamo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu, a šta će ta utakmica donijeti nikada ne možete reći sa sigurnošću. Moramo dati maksimum ukoliko želimo ostvariti pozitivan rezultat. Naravno da je pritisak na nama, jer Švicarska nema šta izgubiti i to je jedan dodatni plus za njih. Zaslužili su daleko više bodova nego što sad trenutno imaju”.

Prvi meč ove dvije selekcije koji je odigran u julu prošle godine pripao je Švicarskoj rezultatom 1:0.

U21 BiH je s današnjim protivnikom igrala još dva puta. Bilo je to u prošlim kvalifikacijama, kada je u Bielu bilo 3:1 za Švicarce, dok je u revanšu na Grbavici rezultat glasio 0:0.

Meč između U21 BiH i Švicarske možete pratiti i u direktnom TV prijenosu putem Arene Sport.

(BIH.ba)