Golman Bournemoutha, Asmir Begović (31), ostao je bez poziva Roberta Prosinečkog za predstojeće utakmice Lige nacija protiv Sjeverne Irske (8. septembar) i Austrije (11. septembar), ali je u nedavnom razgovoru sa selektorom našeg državnog tima riješio sve nesuglasice.

Begović ovih dana boravi u Sarajevu zbog pokretanja Akademije, a to je iskoristio da se sastane s Prosinečkim.

“Dogodile su se neke stvari koje su već sada prošlost, razgovor je bio dobar, ja sam i dalje tu na raspolaganju reprezentaciji, a u ovom trenutku je najvažnije da se reprezentacija što bolje pripremi za ono što je očekuje, a to su ova dva susreta. Već idućih mjeseci reprezentaciju čekaju prijateljski susreti protiv Turske i Španije, nakon toga nastavak Lige nacije, pa ćemo vidjeti”, rekao je Begović za “Dnevni list”.

Akademija Asmir Begović službeno je otvorena prije dva dana.

“Ovo je važan dan, kada je u pitanju naša akademija, poseban za mene jer je ovo službeno otvaranje ove akademije. Ovo je velika stvar za sve nas. Ideja da u BiH pokrenemo jednu ovakvu akademiju nije došla preko noći. Naša zemlja ima veliku golmansku tradiciju i želimo talentiranim golmanima i golmanicama pružiti priliku da se kroz ozbiljan rad na individualnom nivou dodatno razvijaju i steknu nova znanja koja će im pomoći u budućnosti”, ističe Begović i dodaje da je Akademija za sada orijentirana na glavni grad BiH.

“Za sada smo fokusirani na Sarajevo, imamo puno planova, imamo različitih ideja pa ćemo vidjeti. Nije isključeno da se proširimo na neke druge gradove u BiH. Kažem, za sada smo tu, najvažnije je da se stvari ovdje u Sarajevu razvijaju onako kako smo planirali, pa ćemo vidjeti dalje”.

(BIH.ba)