U-19“ reprezentativci Bosne i Hercegovine remizirali su jučer u Doboj Kaknju 1:1 u prijateljskom meču sa vršnjacima iz Gruzije, izvještava zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika. Oba tima su imala po jedan dobar pokušaj, a u 45’ gosti dolaze do prednosti. Khvicha Kvarastkheliaje šutirao sa ivice kaznenog prostora i poslao loptu u mrežu Luke Kačavende za 0:1.

Bh. tim izjednačuje rezultat u 57’. Mateo Božić je šutirao iz slobodnog udarca, gruzijski golman je odbio loptu u polje, a u nastavku akcije Milan Savić se najbolje snalazi u protivničkom kaznenom prostoru i postiže pogodak.

Nakon utakmice selektor Slaven Musa je izjavio:

„U ovm meču smo vidjeli neke stvari sa kojim možemo biti zadovoljni, ali i neke sa kojim ne možemo. Gruzija ima dobru i uigranu ekipu. U prvom poluvremenu su pokazali više od nas. U drugom dijelu igre smo napravili neke izmjene i to je donijelo nešto bolju igru sa naše strane. U svakom slučaju ovo je bila dobra provjera. Vidjeli smo šta nam nedostaje, ali i da možemo računati na neke igrače koji su prvi put tu, prije svih na Elvira Muminovića koji je 2001. godište.“

BiH i Gruzija će 7. septembra u 11:00 sati u Doboj Kaknju odigrati još jednu utakmicu.

Bosna i Hercegovina-Gruzija 1:1 (0:1)

Stadion: FK „Mladost“, Doboj Kakanj.

Sudija: Admir Šehović.

Sudije asistenti: Enes Đozić, Moamer Čaušević.

4. sudija: Samir Kapo.

Golovi: 0:1 Kvarastkhelia (45’), 1:1 M. Savić (57’).

Žuti kartoni: I. Savić (BiH).

Bosna i Hercegovina: Luka Kačavenda, Nemanja Vještica, Eldar Šehić, Dino Kurbegović, Stefan Santrač, Miralem Ramić, Milan Savić, Igor Savić, Eldin Omerović, Faris Zubanović, Jusuf Gazibegović. Igrali su još: Marko Brkić, Mateo Božić, Ahmed Hasanović, Jasmin Kršić, Dženan Osmanović, Adis Mujkić, Robert Voloder, Elvir Muminović, Đani Salčin, Haris Kotarević. Selektor: Slaven Musa.

Gruzija: Demetre Bulikseria, Tsotone Kapanadze, Giorgi Jiniolava, Piruzi Gabitashvili, Beka Dartsmelia, Zuriko Davitashvili, Giorgi Guliashvili, Tamazi Babunadze, Khvicha Kvarastkhelia, Archil Basaria, Levan Kharabadze. Igrali su još: Revaz Inigia, Iva Gelashvili, Giorgi Ivanidze, Levan Grdzelidze, Nikoloz Gabelaia. Selektor: George Mikadze.