Fudbalska selekcija BiH otputovala je jutros za Belfast, gdje će 8. septembra igrati meč prvog kola UEFA Lige nacija protiv Sjeverne Irske.

Selektor Robert Prosinečki obratio se pred polazak prisutnim medijima na sarajevskom aerodromu i prokomentarisao situaciju sa povredama bh. reprezentativaca.

“Nagovijestio sam da ćemo sve vidjeti kada igrači dođu. Medicinski tim je uspio oporaviti Nastića i Ćivića, a Todorović će moći igrati u Belfastu, jer zbog žutih kartona pauzira meč s mladom selekcijom (U21 BiH igra u petak protiv Švicarske). Dobili smo tri defanzivca, što nas raduje, a bili smo u deficitu zbog povreda Bičakčića te Vranješa. Situacija je sada puno bolja,” kazao je Prosinečki.

Naš selektor smatra da je svaka utakmica važna i da su njegovi igrači veoma motivisani.

“Svaki susret nam je važan. U Sjevernu Irsku idemo motivisani, imamo dobru atmosferu i svi igrači žele dobar rezultat. Oni su ekipa koja igro veoma dobro na svom terenu, agresivno i imaju sjanu podršku navijača. Šest godina igraju zajedno, tako da su iskusna selekcija. Mi ćemo težiti ka posjedu lopte i kroz pas igru želimo stići do gola. Irci su odlični nakon prekida i na to ćemo morati paziti”, riječi su bh. selektora.

Meč Sjeverna Irska – BiH igra se 8. septembra s početkom u 15,00 sati uz direktan TV prijenos na Pink BH.

(BIH.ba)