Derbi susret osmog kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Željezničara igra se večeras na Pecari, prenosi Fena.

Oba tima su u vrhu tabele i eventualna pobjeda donijela bi im vodeću poziciju, na kojoj su trenutno Sarajevo i Zrinjski. Širokobriježani su nakon posljednjeg susreta sa Goškom promijenili i trenera, pa će ekipu s Pecare s klupe voditi Denis Ćorić.

Uoči meča je istanuo da su svjesni značaja utakmice te da će učiniti sve kako bi u derbiju osvojili tri boda.

– Željezničara se, naravno, respektira, posebice nakon Odovićeva dolaska, koji je Sarajlije podigao za razinu-dvije više. Istina, Željo je imao u prošlom kolu kiks na Grbavici protiv Krupe (1:1), ali to je samo opasnost više, jer će se na Pecari pokušati vaditi – kazao je Ćorić.

Trener Željezničara Milomir Odović smatra da njegov tim očekuje najteža utakmica u ovom ciklusu.

– Nadam se da ćemo smoći snage da odigramo dobru utakmicu. Da bismo imali dobar rezultat zaista moramo u Širokom odigrati dobro. Oni su imali problema i turbulencija, promijenili trenera, ali je činjenica da imaju odličnu ekipu. Imamo na umu iskustva protiv Krupe koja su bila neprijatna, moramo ih prevazići i izvući prave stvari – rekao je Odović.

Susret počinje u 20 sati uz direktan TV prijenos na MOJA TV.

(BIH.ba)