Najbolji bh. teniser, Damir Džumhur (27. na ATP listi), poražen je sinoć od srbijanskog igrača Dušana Lajovića s 1:3 u setovima.

Nakon meča je za Sportklub rekao kako je imao velikih problema s leđima.

“Mislim da su uvjeti bili teški, ali nisu bili moj najveći problem.Otkazao sam prošle sedemice turnir, prije toga sam pet dana jedva ustajao iz kreveta zbog problema sa leđima. Imao sam očigledno problem, nisam mogao dati ni približno svojih mogućnosti. Nisam mogao da odradim puni pokret pri servisu, koji je u muškom tenisu jako bitan. Znao sam da teško mogu da izdržim cijeli meč iako sam dobio prvi set”, rekao je Džumhur.

Unatoč svemu nije nije ni pomišljao da preda meč.

“Volim da se borim, nekad idem protiv sebe, ali ne volim da predam meč. Želio sam da odigram koliko mogu. Desila se situacija s Dušanom da je i on dobio grčeve u četvrtom setu… Pokušavao sam, ali protiv nekih stvari se ne može”.

Kaže kako nije siguran kada će zaliječiti povredu i da je zbog toga upitan njegov nastup na Davis kupu.

“Imam priklještenje živca i to kada se desi ne znaš koliko može da traje… Takva je povreda da ne možeš biti sasvim siguran. Krenulo je nabolje, u nedjelju sam krenuo da igram. Odradio sam jedan trening. Bez igre sam došao na meč, ali nisam se toliko loše osjećao koliko sam imao problem s leđima. Sada je i Davis kup pod znakom pitanja jer dok me ne prođe sve nisam spreman da igram. Ne vrijedi rizikovati cijelu sezonu… Nadam se da ću biti spreman do Saint Petesrburga, gdje branim titulu”, dodao je Džumhur.

(BIH.ba)