Blaž Slišković izjavio je kako se četvrti put vraća u Zrinjski jer se osjeća dužnim pomoći klubu kojeg voli, javlja Fena.

Na konferenciji za novinare uoči uzvratne utakmice trećeg pretkola Europa lige protiv bugarskog Ludogoretsa, Slišković je kazao kako atmosfera među “Plemićima” u ovom trenutku nije na nivou pobjedničke ekipe iz proteklih godina.

Povrede i ritam od dvije utakmice sedmično na početku sezone ostavile su traga na igračima Zrinjskog, kazao je Slišković, dodavši kako je evidentan i pad motiva kod nekih igrača koji su proteklih sezona bile udarne igle šampionske momčadi.

Trener Zrinjskog naveo je primjer Slobodana Jakovljeveća, Nemanje Bilbije i Miloša Filipovića koji su protekle sezone, prema njegovim riječima, bili najbolji igrači Premijer lige BiH na svojim pozicijama, no nisu uspjeli naći novi angažman i napraviti iskorak u svojim karijerama, što se odrazilo i na njihove izvedbe u novoj sezoni.

Slišković je kazao kako ne žali što je prije dva mjeseca odlučio napustit klupu Zrinjskog te da je za njega lično to bila dobra odluka.

“Nakon dosta razmišljanja odlučio sam prihvatiti ponudu kluba i vratiti se u ovom teškom trenutku. Smatram kako je moja obaveza vratiti se, jer ja najbolje poznajem ove momke, poznajem njihovu dušu i karakter, i što im u ovom trenutku nedostaje da se izvuku iz ove situacije. Vjerujem da u što kraćem roku mogu vratiti situaciju na onakvu kakva je bila prije dva-tri mjeseca kada je Zrinjski osvojio naslov prvaka”, poručio je.

Dodao je kako se nada da će uspjeti vratiti Zrinjski na pobjedničke staze do reprezentativne pauze u septembru, a u slučaju da u tome ne uspije, najavio je kako će se još jednom povući.

Slišković se na klupu Zrinjskog vratio svega tri dana prije uzvrata protiv Ludogoretsa i pred njim je zadatak vratiti vjeru u momčad i pokušati napraviti podvig protiv bugarskog prvaka koji brani prednost 1:0 iz prvog susreta.

To neće biti nimalo lak zadatak jer je Ludogorets, prema Sliškovićevim riječima, u posljednjih desetak godina postao značajan faktor ne samo na Balkanu već i Evropi.

Ipak, trener Zrinjskog vjeruje kako to nije nemoguć zadatak te da uz maksimalan angažman Zrinjski može preskočiti još jednu evropsku prepreku i plasirati se u play-off rudnu Europa lige.

Utakmica Zrinjski – Ludogorets igra se u četvrtak od 20 sati, na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, jer Stadion pod Bijelim Brijegom ne ispunjava UEFA-ine norme za ovu fazu takmičenja.

(BIH.ba)