SFK 2000 Sarajevo je danas u Trening centru FS BiH u Zenici pobijedio moldavski Anenii Noi sa 5:0 u susretu drugog kola grupe 8 kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona za žene.

Jasna Đoković je u 2. minuti pokušala iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla iznad prečke.

Šejla Selimović u 3. minuti centrira sa desne strane, Tamara Bojat je skrenula loptu na koju je natrčala Merjema Medić i postigla pogodak za 1:0 u korist bh. šampionki.

Selma Kapetanović je u 14. minuti zaobišla i golmanicu Biancu Druta, ali je sa svega pet metara pogodila stativu.

Nakon prekršaja nad Alisom Spahić u 23. minuti, ponovo je Jasna Đoković izvela slobodan udarac sa oko 25 metara, ali je ovaj put bila precizna i SFK 2000 je udvostručio prednost.

Dobro je pokušala i Aida Hadžić u 25. minuti iskosa sa desne strane, a lopta je prošla tik pored suprotne stative.

Đoković je u 31. minuti sa sredine terena poslala loptu ka Medić koja ulazi u protivnički prostor sa lijeve strane i postiže treći pogodak za sarajevski tim.

Dobru priliku imala je Jasna Đoković u 43. minuti, ali je sa ivice šesnaesterca šutirala pored gola.

U prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Tamara Bojat je izašla sama prema golmanici moldavske ekipe koja pravi prekršaj nad napadačicom SFK 2000 i sutkinja Henrikke Nervik je dosudila kazneni udarac. Sigurna sa bijele tačke je bila Jasna Đoković za 4:0.

Već u 47. minuti SFK 2000 Sarajevo postiže peti gol. Nakon centaršuta Merjeme Medić iz slobodnog udarca sa lijeve strane, najviša u skoku je bila Tamara Bojat koja glavom postiže pogodak.

I u nastavku utakmice SFK 2000 je imao inicijativu i stvorio nekoliko prilika, ali rezultat se nije mijenjao.

Nakon utakmice trenerica Samira Hurem je izjavila:

“Još jedna pobjeda protiv ekipe koja je ispod našeg ranga. Za prolaz dalje nam je dovoljan i bod u ponedjeljak, ali mi ćemo ponovo ići na pobjedu. Ovo je dobra i spremna ekipa i nakon grupne faze razmišljaćemo o nastavku takmičenja”.

U drugom susretu grupe Vllaznia je danas na stadionu “Asim Ferhatović-Hase” u Sarajevu sa 3:1 pobijedila Parnu.

Nakon dva kola SFK 2000 Sarajevo ima maksimalnih šest bodova, dok su Vllaznia i Parnu osvojili po tri. Anenii Noi je bez bodova.

U posljednjem kolu 13. augusta u 17:00 sati SFK 2000 u zeničkom Trening kampu dočekati estonski Parnu.

U isto vrijeme na stadionu “Asim Ferhatović-Hase” će se sastati Vllaznia i Anenii Noi.

(BIH.ba)