Nakon debakla u Širokom Brijegu, gdje su u 3. kolu poraženi s visokih 0:6, nogometaši zeničkog Čelika u nedjelju će u 19 sati ugostiti aktuelnog prvaka, mostarskog Zrinjskog, javlja Fena.

Zeničani dočekuju Zrinjski nakon njihovog nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka te domaće pobjede protiv Željezničara (1:0).

“Ništa nije štimalo te noći u Širokom Brijegu, ali neka to ostane samo jedna ružna noć”, kazao je danas na pres-konferenciji desni bek Ivan Livaja, koji je dodao da bi i remi bio uspjeh za njegov tim.

“Čeka nas duel s aktuelnim prvakom, kvalitetnim timom, ali niko ne može doći u Zenicu i računati na sigurne bodove”, istakao je Livaja.

Trener Adnan Ornek razočaran je igrom u prošlom kolu te je kazao kako njegovi igrači nisu pokazali ništa u Širokom Brijegu, zbog čega su zaslužili ocjenu – nula.

“Život ide dalje. Ponovo se ustaje na noge i čekamo novog protivnika, ali je važno i da izvučemo iskustvo iz grešaka. Opet nas čeka težak protivnik, ali znali smo da će tako biti u prvih pet-šest kola. Vjerujem da će navijači ponovo doći i podržati tim, zato što igrači i navijači čine zajednicu, koju teško ko može pobijediti na Bilinom polju”, kazao je Ornek, koji je uvjeren kako mogu ostvariti dobar rezultat.

Zeničani će, vjerovatno, ponovo igrati bez povrijeđenog lijevog beka Dine Bevaba. Neće nastupiti ni prvi i jedini strijelac ove sezone, veznjak Anel Dedić, koji ima tri žuta kartona.

“Imamo još neke igrače koji nisu mogli tokom sedmice trenirati punim intenzitetom”, kazao je Ornek, koji je dodao kako su konačno postigli dogovor s bivšim bekom kakanjske Mladosti iz Doboja Senadom Karahmetom.

On je zatražio još dva dana slobodno da bi riješio neke privatne stvari pa neće biti u kombinaciji za ovu utakmicu.

Ornek je izrazio nadu kako će naredne sedmice, napokon, stići i najavljena četvorica inozemnih igrača te ponovo pozvao na strpljenje, istakavši kako se Čelik može vrlo brzo, za dvije-tri godine, uključiti i u borbu za vrh tabele.

(BIH.ba)