SFK 2000 Sarajevo je u susretu prvog kola osme grupe kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona za žene pobijedilo albansku Vllazniu sa 5:0.

Prvu priliku bh. prvakinje su imale u 2. minute. Jasna Đoković je uposlila Selmu Kapetanović na desnoj strani koja pogađa vanjski dio mreže gola Vllaznie.

Đoković je u 9. minuti pokušala sa dvadesetak metara, ali je poslala loptu preko gola.

SFK 2000 je i nakon toga imalo inicijativu, a do prednosti dolazi u 27. minuti. Kapetanović je asistirala Tamari Bojat koja prolazi po desnoj strani, ulazi u protivnički šesnaesterac i prizemnim udarcem pogađa suprotni ugao za 1:0.

Merjema Medić se u 41. minuti oslobodila čuvarki i šutirala sa petnaestak metara, a Viktorija Panchurova na golu Vllaznie zaustavlja taj udarac.

Medić je u 45. minuti imala još jednu odličnu priliku kada je ostala sama na lijevoj strani protivničkog peterca, ali je njena dva pokušaja zaustavila Panchurova.

Nakon kornera u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena SFK 2000 udvostručuje prednost. Kapetanović je centrirala ka Tamari Bojat koja glavom šalje loptu na suprotnu stativu, a Alisa Spahić je sprovodi u mrežu.

I drugo poluvrijeme je počelo prilikom za SFK 2000, ali je Selma Kapetanović još jednom pogodila spoljni dio mreže.

Naš najtrofejniji tim je u 56. minuti već imao tri gola prednosti. Bojat je asistirala Almi Kamerić koja sama sa desetak metara ne griješi i šalje loptu iza leđa Panchurove.

Kamerić je u 59. minuti imala još jednu priliku nakon dodavanja Merjeme Medić, ali ovaj put sa svega pet metara od protivničkog gola nije bila precizna.

Đoković u 71. minuti izvodi korner, a najviša u skoku je bila Aida Hadžić koja šalje loptu iznad prečke.

Medić u 80. minuti prolazi po lijevoj strani i šalje loptu na suprotnu stranu ka Aidi Hadžić koja pogađa za 4:0.

Alma Krajnić je u 88. minuti izašla sama pred gol Vllaznie, ali je Panchurova još jednom na visini zadatka.

Konačnih 5:0 postavlja Jasna Đoković u drugoj minuti sudijske nadoknade na asistenciju Aide Hadžić.

U drugom susretu grupe Parnu je danas na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ u Sarajevu sa 2:0 pobijedio Anenii Noi.

Drugo kolo je na programu 10. augusta kada će se sastati SFK 2000 Sarajevo – Anenii Noi (Trening centar FS BiH u 17:00 sati) i Vllaznia – Parnu (stadion “Asim Ferhatović-Hase” u 11:00 sati).

(BIH.ba)