Nakon što je prije nekoliko sedmica potpisao novi ugovor sa Portlandom vrijedan 48 miliona dolara, Jusuf Nurkić se našao i na spisku selektora Duška Vujoševića za drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019.

U izjavi za Dnevni avaz, naš centar je potvrdio da je obavio razgovore sa selektorom i da će doći na okupljanje Zmajeva koje će predvoditi u nastavku kvalifikacija u septembru.

“Sa selektorom DuÅ¡kom VujoÅ¡evićem sam imao sastanak u Beogradu, razgovarali smo i na okupljanju reprezentacije proÅ¡log mjeseca u Sarajevu. Prije nekoliko dana mi je javio za kada su zakazane pripreme, to će biti nekih dvije sedmice prije poÄetka drugog kruga kvalifikacija. Potvrdio sam mu dolazak, u stalnom smo kontaktuâ€, izjavio je Nurkić za Avaz.

Naredne susrete u kvalifikacijama Zmajevi igraju 13. septembra u Finskoj protiv domaće selekcije, a tri dana kasnije ugostit će reprezentaciju Češke Republike.

“PokuÅ¡at ćemo napraviti dobar start u ove dvije utakmice. Dvije pobjede vratile bi nas u igru za plasman na Svjetsko prvenstvoâ€, optimista je Nurkić.

(BIH.ba)